По предварителни данни първата ваксина за коронавирус, която очакваме да

...
По предварителни данни първата ваксина за коронавирус, която очакваме да
Коментари Харесай

Ангелов разкри кога ще е достъпна коронавирусна ваксина в България и коя ще е

По предварителни данни първата ваксина за ковид, която чакаме да пристигна в България, е тази на „ Пфайзер “, евентуално преди Нова година или директно след. От тази ваксина ще дойдат първо 125 хиляди дози “.
Това разкри здравният министър Костадин Ангелов по време на работно заседание на Министерския съвет
 Войната на имунизациите Войната на имунизациите
През последните седмици вниманието на света е вторачено в битката за имунизациите. Русия първа се похвали с това достижение, а разработкит...
, посочи той. Беше очебийно, че имунизациите са доброволни и безвъзмездни за българските жители, както и че се обмисля пускане с рисковите групи и работещите на първа линия.
От съвещанието стана ясно още, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост, а през миналата седмица над 12 хиляди души са излекувани от COVID-19. Министър-председателят беше безапелационен, че лечебните заведения са обезпечени с нужните лекарства и защитни дрехи.
Министърът на опазването на здравето добави, че полагащите се 1000 лева на всички медицински експерти на първа линия през днешния ден ще бъдат подредени и ще бъдат по сметките им. В това число влизат и медиците от Поморие, които се оплакаха от ниските си хонорари за октомври, макар че работят в Коронавирус поделение.
на първа линия, с медикаментите и защитните дрехи и с готовността за ваксини “, сподели от своя страна министър председателят Бойко Борисов.
 Иде ми, пристигна ми - стилът на Борисов и за коронаваксините Иде ми, пристигна ми - стилът на Борисов и за коронаваксините
След като сме номер едно по смъртност в света от най-популярната болест през тази година, мъчно човек може да си показа какво още б...
Какво още стана ясно на съвещанието.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР