По предварителни данни от Главна дирекция Гражданска регистрация и административно

...
По предварителни данни от Главна дирекция Гражданска регистрация и административно
Коментари Харесай

ЦИК: Около 11 645 ще бъдат избирателните секции на вота през октомври

По предварителни данни от Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГД ГРАО) броят на изборните секции ще бъде към 11 645, съобщи зам.-председателят и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева на брифинг.
 
Матева посочи, че броят на изборните секции се обяснява до последния миг преди изборите. Тя уточни, че гласоподавателите по предварителни изборни описи са 6 640 383.
 
Извън страната 60 страни дават отговор на изискванията на Изборния кодекс за образуването на секции, означи Цветозар Томов-  зам.-председател на ЦИК.
 
По думите му броят на секциите няма да е по-малък, в сравнение с предишни избори. Той съобщи, че от през днешния ден от среднощ българите ще могат да подадат онлайн заявление за гласоподаване отвън страната. Възможността за подаване на заявката през интернет страницата на ЦИК ще завърши в 24:00 часа на 1 октомври, добави Матева.
 
Тя напомни, че ЦИК е назначил съставите на всичките 31 РИК. Има постъпили две тъжби против решението на назначение на РИК-Кърджали от ГЕРБ-СДС, а другата от ПП-ДБ против решение за назначение на 23-ти РИК София.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР