По предварителни данни на украинските власти този път Русия е

...
По предварителни данни на украинските власти този път Русия е
Коментари Харесай

71 ракети по Украйна днес и поредна въздушна тревога

По предварителни данни на украинските управляващи този път Русия е изстреляла 71 ракети по Украйна; 61 от тях са били сполучливо свалени.

От ранните часове на деня. В резултат на това енергийните уреди още веднъж бяха наранени. Към 17 часа още веднъж във всички райони на Украйна бе оповестена въздушна паника , откакто няколко изтребителя МиГ-31 с ракети " Калибр " се издигнаха във въздуха от Беларус.

Руската офанзива още веднъж е ориентирана към украински енергийни уреди. Засегнати са уреди за произвеждане на топлинна сила, ВиК инфраструктура, както и инфраструктура за високо напрежение в шест района, заяви министърът на енергетиката Герман Галушченко.

Аварийни прекъсвания се ползват в доста райони. Н ай-тежко е ситуацията в Запорожска, Харковска и Хмелницка област. В същото време министърът означи, че са взети механически ограничения е непокътната целостта на украинската енергийна система. Според него енергийният бранш работи без спиране за възобновяване на електрозахранването.
 Русия удари разнообразни области на Украйна Обновена
Русия удари разнообразни области на Украйна

Ракети летят по Одеса, Николаев и Киев

Според началника на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов към петък следобяд към 150 хиляди клиенти в регионалния център са останали без електричество.

Ръководителят на Лвовската регионална военна администрация Максим Козицки също заяви за вероятни спирания на електрозахранването по време на офанзивата.

По данни на районната компания електрозахранването към този момент е възобновено за множеството консуматори в Запорожие, които са претърпели спиране на електрозахранването вследствие на следващата съветска ракетна офанзива.

Кметът на града Виталий Кличко съобщи, че провали има и в столицата. Електрически мрежи в Киев също са развалени.

Атаката на Русия пристигна в деня след присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски на, където той организира и доста двустранни среща. Преди това Зеленски където беседва с Емануел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, а преди товаНеведнъж съветската войска е предприемала демонстративно офанзиви по време или след контакти на високо равнище сред Украйна и западните й съдружници.
 Украйна бие паника за съветски ракети в небето на НАТО Обновена
Украйна бие паника за съветски ракети в небето на НАТО

Киев твърди, че две ракети " Калибър " са прелетели над Румъния и Молдова

Отделно на това сега украинската войска се намира в очакване на нова атака за дефинитивно завладяване на четирите оповестени за анексирани област от Украйна през пролетната акция.

От началото на октомври и по електрическата инфраструктура на Украйна , които предизвикват и оставят милиони без отопление на фона на внезапно понижаващите се температури.

Москва твърди, че офанзивите не са ориентирани против цивилни, а имат за цел да понижат способността на Украйна да се бори и да я накарат да договаря. От своя страна Киев дефинира сходни офанзиви като военно закононарушение.
 Взривове в Харков и Запорожие
Взривове в Харков и Запорожие

Съобщава се и за няколко съветски тежки бомбардировача във въздуха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР