По предварителни данни на НСИ през март 2021 г. сезонно

...
По предварителни данни на НСИ през март 2021 г. сезонно
Коментари Харесай

Ръст на производството, строителството и търговията през март

По предварителни данни на Национален статистически институт през март 2021 година сезонно изгладеният показател на промишленото произвеждане се усилва с 3.8% спрямо февруари 2021 година.

През март 2021 година календарно изгладеният показател на промишленото произвеждане нараства с 6.4% по отношение на съответния месец на 2020 година.

По-значителен растеж в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година е регистриран при: производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 47.0%, производството, некласифицирано другаде - с 37.3%, производството на мебели - с 32.0%, производството на транспортни средства, без коли - с 30.4%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 24.2%. Спад е регистриран при: производството на питиета - с 36.3%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - със 17.3%, производството на химични артикули - с 8.9%, производството на тютюневи произведения - с 6.5%.

На годишна база повишаване на промишленото произвеждане, изчислено от календарно изгладените данни, е регистрирано в преработващата индустрия - с 8.2%, и в добивната индустрия - с 5.5%, а намаляване се следи при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР