По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие
Коментари Харесай

Ръст на оборотите в сектор „Транспорт, складиране и пощи”

По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на 2017 година общият показател на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи ” се усилва с 3,1 на 100 по отношение на второто тримесечие на 2017 година Ръст се следи във всички действия, като най-голям е при „ Въздушен превоз ” и „ Воден превоз ”, надлежно с 12,6 и 7 на 100.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения ” нараства с 2,2 на 100 по отношение на второто тримесечие на 2017 година. Увеличение се следи при съвсем всички действия в състава на бранша, като най-важен е растежът на „ Информационни услуги ” (11 на сто) и „ Радио- и телевизионна активност ” (5,3 на сто). Намаление е записано единствено при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика ” (1,8 на сто).

При „ Други бизнес услуги ” най-голямо е нарастването на показателя на оборота по отношение на предходното тримесечие при „ Дейности по наемане и даване на работна мощ ”- 8,5 на 100, до момента в който при „ Други професионални действия ” се регистрира най-същественото понижение – 14,4 на 100.

През третото тримесечие на 2017 година общият календарен показател на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи ” нараства с 11,9 на 100 в съпоставяне със същото тримесечие на 2016 година. Ръст се следи при множеството действия, като най-голям е при „ Пощенски и куриерски услуги ” – 15,3 на 100 и „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза ”- 15,2 на 100. Намаление е записано единствено при „ Воден превоз ” (23,9 на сто).

Общият календарен показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения ” е с 14,1 на 100 по-висок спрямо третото тримесечие на 2016 година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР