По предварителни данни крайната десница води на провеждащите се днес

...
По предварителни данни крайната десница води на провеждащите се днес
Коментари Харесай

Крайната десница води на парламентарните избори в Италия

По предварителни данни крайната десница води на провеждащите се през днешния ден в Италия парламентарни избори, предава БНР.

 

Около 50 милиона италианци ще могат да гласоподават от 7 до 23 часа локално време, когато ще завърши изборният ден

 

Датата 25-и септември тази година е историческа, тъй като за първи път парламентарен избор се организира през есента и пълнолетните могат да гласоподават освен за Камарата на депутатите, само че и за Сената.

 

Поправките в изборния закон сплотяващ мажоритарната и пропорционална система, понижиха и броя на членовете в Народното събрание от 940 на 600.

 

В законодателния орган могат да влязат партиите получили най-малко 3% от гласовете, а за обединенията прагът е 10 на 100.

 

Гласуването е с две бюлетини: жълта за Сената, розова за Камарата на депутатите. Избира се партия, коалиция или претендент, които да са от общ политически полюс.

 

В деня на вота са неразрешени изявления, мнения и информация за екзитпол. Разрешени са след приключването му. За нарушителите санкцията е от 100 до 1000 евро.

 

Пребиваващите в чужбина италианци към този момент гласоподаваха и преброяването на гласовете им в Италия ще е редом с тези от страната. В проучваният преди вота води крайнодясната партия " Братя на Италия " с водач Джордж Мелони.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР