По предварителни данни 75 на сто, или общо 416 паралелки,

...
По предварителни данни 75 на сто, или общо 416 паралелки,
Коментари Харесай

В ПЛОВДИВ: 75% от паралелките от 1 до 4 клас се връщат в клас

По предварителни данни 75 на 100, или общо 416 паралелки, от 1 до 4 клас в общинските учебни заведения ще стартират присъствено образование. Това сподели заместник-кметът по обучение в Община Пловдив Стефан Стоянов по отношение на връщането на децата в класните стаи.

Той добави, че датата на връщането е обвързана с приемане на тестванията, които по предварителни планове би трябвало да бъдат доставени през днешния ден.

Повечето учители имат подготвеност с тестването на цялостен клас, посочи Стоянов, като добави, че в някои учебни заведения преподавателите отхвърлят да вършат проби на децата, а в други към момента набират доброволци.

Въпреки това единствено 4 са учебните заведения в Пловдив, които няма да стартират присъствено, като това са образователни заведения с по-висока централизация на деца от уязвими групи. Общо 60 % от учениците, или 7202 деца, ще се върнат в класните стаи, акцентира заместник-кметът.

Учениците ще бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни проби със слюнка. Алтернативният вид е родителите да показват годен документ, с който удостоверяват, че детето е преболедувало COVID-19.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР