По предложение на "Воля“ на Веселин Марешки формациите в Народното

...
По предложение на "Воля“ на Веселин Марешки формациите в Народното
Коментари Харесай

Защо орязват субсидиите само на партиите извън парламента?

По предложение на "Воля “ на Веселин Марешки обединенията в Народното събрание обаче резервират размера на дотацията си от 11 лв. на глас.

След последните парламентарни избори единствено една партия, която е отвън Народното събрание, има право на субсидиране – „ Възраждане” на Костадин Костадинов, записана през 2014 година Още преди време той съобщи, че ще се откажат от нея и ще я дадат за щедрост.

Днес водачът на „ Възраждане” регистрира, че партията подарява получената до момента дотация – първият транш от 130 000 лева е дала на Държавния фонд за асистирана репродукция, а вторият – на фондация „ Искам бебе”.

"В бъдеще няма да можем да вършим такива дарения – сумата става алегорична ", разяснява Костадинов пред bTV.

Според него поправката в действителност е „ Антивъзраждане” и е гласувана шест дни, откакто той е внесъл сигнал в прокуратурата за изявлението на премиера Бойко Борисов за депутатите, "свързани с наркотрафик”.

Според него поправката е следващо доказателство, че в България няма закони, а произвол. Той разгласи, че няма нищо срещу дотацията да е 1 лева, само че да е за всички толкоз.

Математикът и специалист по изборно законодателство Михаил Константинов също осъди гласуваната корекция и подсети, че хората най-вече се нервират от двойния критерий. Той при гласуването на бюджета в пленарна зала депутатите да се поправят и да гласоподават една дотация за всички партии, получили над 1%, и тя да е 6 лв. – междинното на сбора от 11 и 1 лев. В богата Германия партийната дотация е 3 евро или 6 лв., посочи математикът.

Боян Атанасов от гражданска самодейност „ 100% мажоритарен вот” пък разяснява, че това, което гласоподава бюджетната комисия, е цинично. Той подсети, че на референдума за изборното законодателство болшинството от участвалите желаеха дотацията да бъде понижена на 1 лева
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР