По предложение на ръководствата на религиозните общности в България правителството

...
По предложение на ръководствата на религиозните общности в България правителството
Коментари Харесай

Утвърдиха празничните почивни дни за вероизповеданията, различни от източноправославното

По предложение на управленията на религиозните общности в България държавното управление дефинира дните на религиозните празници през 2019 година на вероизповеданията, разнообразни от източноправославното. Съгласно Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник, чиновниците и служащите, които изповядват тези вероизповедания, могат да употребяват, по собствен избор, част от платения си годишен или неплатен отпуск за религиозните празници.

Празниците на Католическата черква у нас са 22 април - вторият ден от Възкресение, 29 юни – " Св. Св. Апостоли Петър и Павел “, 1 ноември – " Вси Светии “ и 8 декември - Непорочното зачатие на Света Богородица.

Мюсюлманското изповедание ще чества Рамазан байрам - на 4, 5 и 6 юни, Курбан байрам на 12 и 13 август и Рождението на Мохамед - 8 ноември.

За религиозната общественост на евреите празниците са на 28 април - Пecax, 30 и 31 септември - Рош Ашана, 9 октомври - Йом Кипур и Сукот - на 21 и 22 октомври.

Арменската апостолическа православна черква ще чества Рождество Христово на 6 януари, 14 април - Цветница, 21 април - Възкресение Христово, 28 юли - Преображение Господне, 18 август - Успение Богородично, 15- септември – Кръстовден.

Празничните дни за обществото " Бяло приятелство “ са 22 март - Ден на пролетното равноденствие, раждането на Учителя Петър Дънов - 12 юли, Съборните дни – 19, 20 и 21 август, и Денят на кончината на Учителя - 27 декември.

Църквите на адвентистите от Седмия ден ще честват шест съботни дни, в случай че съгласно трудовия им или длъжностен контракт са задължени да работят в тези дни.

Празници за Общество за Кришна схващане са Гаура Пурнима на 21 март, Рама Навами - 13 април, Нарасимха Чатурдаши на 17 май, Ратха Ятра - на 14 септември, Кришна Джанмащами на 23 август.

Последователите на Диамантен път на будизма - България, ще честват на 18 май - Весак (ден на раждането, просветлението и паранирваната на Буда Шакямуни).

Свидетелите на Йехова в България означават Възпоминанието за гибелта на Исус Христос на 19 април и конгресни дни на 12 и 13 юли, 23 август и 6 и 7 септември.

Евангелските църкви ще честват 31 октомври деня на Реформацията.

За празници на Будистката общественост в България са избрани 19 май - Денят на Буда, 5 февруари - Нова година, 17 юли - Денят Дхарма и 8 декември - Денят Бодхи.

Празниците на Бахайска общественост в България са 21 март - Hoy Руз, 21 април - Резван, 24 май - декларацията на Баб, 29 май - възнесението на Бахаулла, 29 октомври - Рождението на Баб, Рождението на Бахаулла - 30 октомври.



Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [21] Новини от през вчерашния ден [19] « Декември 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед1234567891011121314151617181920212223242526
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР