По предложение на Продължаваме Промяната“ членовете на секционните избирателни комисии

...
По предложение на Продължаваме Промяната“ членовете на секционните избирателни комисии
Коментари Харесай

По предложение на ПП членовете на СИК занапред ще получават доста по-високо възнаграждение, отколкото на последните избори

По предложение на „ Продължаваме Промяната “ членовете на секционните изборни комисии (СИК) отсега нататък ще получават много по-високо заплащане, в сравнение с последните избори.

Досега за един тип избор член на СИК получаваше по 85 – 90 лв., а на последващи избори, когато и да са те, сумата която той ще взима ще е най-малко една четвърт от минималната работна заплата.

Това заяви през днешния ден Никола Минчев по време на своя приемна с жители в Пловдив. Освен персонални въпроси, пловдивчани разясниха с Никола Минчев и признатите в края на предходната седмица противоречиви промени в Изборния кодекс (ИК). „ Малкото, да не кажа и единственото позитивно, което се промени в изборното законодателство е, че хората, които работят в СИК ще бъдат по-добре заплатени. Радвам се, че ние като обществено виновна партия съумяхме да създадем такова предложение сред първо и и второ четене на измененията в ИК, което срещна поддръжка и от други парламентарни групи “ – добави Минчев.  

Росен Костурков, който също имаше приемна за жители, изясни че предлагането за по-високо възнаграждение  е останало неусетно измежду останалите промени в изборното законодателство, които се дефинират от специалистите като скандални.

Народните представители от „ Продължаваме Промяната “ пресметнаха, че към сегашния миг член на СИК ще получава най-малко 177 лв., като се има поради, че минималната работна заплата е 710 лв.. „ Работата на СИК е извънредно значима, само че неведнъж неблагодарна, а отсега нататък тя ще стане двойно по-тежка поради още веднъж въведеното гласоподаване с хартиени бюлетини и тяхното броене. Най-нормално е за тази си работа те да получават, доколкото е допустимо, заслужено заплащане “, добави заместник-председателят на Народното събрание.

Следващата приемна на Никола Минчев с жители на Пловдив ще бъде на 19 декември от 10:30 до 13:00 ч. в офиса на „ Продължаваме Промяната “ на ул. „ Козлодуй “ №1.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР