По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения

...
По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения
Коментари Харесай

Световен ден на първата помощ | Тази година мотото е „Първа помощ в дигиталния свят“

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 година всяка втора събота на септември.

Целта е да се концентрира публичното внимание върху приноса на доброволците на Червения кръст и Червения полумесец, подготвени по първа помощ, които избавят човешки живот, ръководейки се от основополагащите правила на придвижването и осигурявайки почитание към човешката персона.

Тази година мотото е „ Първа помощ в цифровия свят “, тъй като цифровите технологии играят значима роля в популяризирането на първа помощ, разрешават на всеки с или без достъп до интернет да научи по какъв начин да оказва първа помощ, с цел да бъде потребен в сериозна обстановка. Празникът е отдаден и на Европейския ден без починали на пътя, като фокусът е пътната сигурност на децата.

Световният ден на първата помощ (WFAD) е и годишна опция за разпространение на знанията и уменията за оказване на първа помощ по целия свят и за възстановяване и разширение на образованието по първа помощ, мотив за постигане до необятната общност посредством поредност от действия и събития.

По мотив Световния ден на първата помощ Столичната организация на БЧК провежда празник на 9 септември от 10:00 ч. в Борисовата градина – покрай площадката пред каменното слонче /пред бюст паметниците на Хр. Ботев и В. Левски/.

Доброволците на Младежкия спешен екип МАЕ – София и на Университетския спешно избавителен отряд /УАСО/ ще показват съществени техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна обстановка на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. На обособени с шатри места ще бъдат показани разнообразни типове превръзки и ще бъдат популяризирани осведомителни материали, свързани с първата помощ и пътната сигурност. За най-малките са планувани занимателни игри, викторина и конкурс за рисунка.

Точно в 12:00 ч. всички участници и посетители ще се заловен за ръце, с цел да образуват обичайна в целия свят „ Човешка верига “ в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР