По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха приети

...
По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха приети
Коментари Харесай

С цел прозрачност и публичност! По предложение на кмета Илко Стоянов бяха приети финансови разчети за разходване на общинските средства, въпреки липсата на бюджет

По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха признати финансови планове за разходване на средствата от Община Благоевград през 2023 година, макар че към този миг няма признат държавен бюджет.

Точката бе прегледана от Общински съвет – Благоевград по време на изключително съвещание, провело се през днешния ден.

Целта е Община Благоевград да има опция да извършва функционалностите си, с цел да не бъде стопиран процесът на работа в посока развиването на града и дребните обитаеми места. От друга страна с приемането на плановете се дава опция на жителите да се срещнат с метода, по който се изразходват средствата.

Общата рамка за локалните разноски за актуалната година е малко над 44,5 млн. лв.. В тях са планувани такива за възстановяване на градската среда, непорочност, озеленяване, дофинасиране на детски градини и ясли, обществени домове, културна активност, спорт, и други

400 000 лв. са планувани за разпределяне на еднократна помощ за новородени, 110 000 лв. са заделени за инвитро процедури, а за еднократни обществени помощи.

Планираните локални доходи, според признатите финансови планове, са близо 33 млн. лв., от които 14 350 000 са данъчни доходи, а неданъчните са 18 398 000 лв. (общински такси и доходи от общинска собственост).

Целевите средства, които се отпускат от Министерство на финансите за финансови разноски са в размер на 2 751 000 лв.. Сред дейностите, които ще бъдат финансирани посредством нея са разширение, реорганизация и облагородяване на Новия гробищен парк, дотъкмяване на строителството на покрития пазар, както и създаване на осветяване на гл. път Е-79, в правата сред Картинг пистата и Антените.

Бюджетът на Община Благоевград ще бъде гласуван след приемане на този на национално равнище.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР