По предложение на ГЕРБ Сандански, общински съветници от всички групи

...
По предложение на ГЕРБ Сандански, общински съветници от всички групи
Коментари Харесай

За първи път в Сандански! Съветниците наложиха мораториум върху   продажбата на общински имоти  до края на мандата на ОБС

По предложение на ГЕРБ Сандански, общински съветници от всички групи се сплотиха и бе натрапен мораториум върху продажбата на стратегически значими общински парцели до идните кметски избори. Предложението беше направено от съветника К. Терзийски и към него се сплотиха съвсем всички съветници.

Това е първият по рода си мораториум, налаган в община Сандански, разяснява случилото се водачът на ГЕРБ Стоян Стоев.

Предложението провокира оживени диспути,но в последна сметка беше признато. Кметът Атанас Стоянов поддържа предлагането на Терзийски да бъде изработен лист с общественозначими обекти, чиято продажба да бъде спряна, и добави, че е добре мораториумът да не важи единствено 3 месеца, а и по време на идващото ръководство на общината.

Кметът напомни, че в общинската хазна при заложени 1. 2 млн. лева от продажби са влезнали едвам 238 хиляди лв., освен това не от продажба на парцели в Сандански, а от общински парцели в някои от селата. Той предизвести, че наложеният мораториум ще спре работата по планове в общината, както и цялостните стратегия иплан за развиването и.

Градоначалникът предожи на съветниците мораториумът да важи за централната градска част на Сандански -Първа и втора градска зона, както и региона към парка, по този начин хората в града ще са спокоини, че парцелите, които съветниците посочат няма да бъдат продавани. В последна сметка се гласоподава мораториумът да продължи до края на мандата на този общински съвет.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР