По предложение на чешкото правителство, долната камара на чешкия парламент

...
По предложение на чешкото правителство, долната камара на чешкия парламент
Коментари Харесай

Чехия ще замрази заплатите на депутатите, премиера, президента и министрите

По предложение на чешкото държавно управление, долната камара на чешкия парламент одобри законопроект за заледяване на заплатите на чешкия президент, членовете на държавното управление и членовете на двете камари на Народното събрание за идващите 5 години, заяви чешката телевизия.

" Депутатите от долната камара на чешкия парламент с болшинство от гласовете утвърдиха законопроекта за заледяване за идващите 5 години /от 2022 до 2026 г./, заплатите на висшите политици - президентът на републиката, членовете на държавното управление, депутатите на долната камара на Народното събрание и членовете на горната камара на Народното събрание ", се споделя в известието, представено от БГНЕС.
 Бабиш: Европейски Съюз се меси в предизборната акция на Чехия, това не е тяхна работа Бабиш: Европейски Съюз се меси в предизборната акция на Чехия, това не е тяхна работа
Брюксел се меси в предизборната акция на идните на 8 и 9 октомври в Чехия избори за Палата на депутатите (долната камара на па...

В момента базовата месечна заплата на чешки народен представител е към 4,100 $. От януари 2022 година тя трябваше да се усили с 6% или с към 250 $. Заплатите на министрите или ръководителите на всяка от камарите на Народното събрание без заледяване биха се нараснали с към 475 $.

Решението на долната камара към момента би трябвало да бъде прегледано на съвещание на Сената, само че той ще направи това едвам след парламентарните избори на 8-9 октомври.

На фотографията: Чешкият министър председател Андрей Бабиш, който се оказа
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР