По предложение на БСП всички небитови потребители ще получават компенсиране

...
По предложение на БСП всички небитови потребители ще получават компенсиране
Коментари Харесай

Компенсират еднакво всички заради скъпия ток

По предложение на Българска социалистическа партия всички небитови консуматори ще получават компенсиране на тока за цени от над 200 лева за мегаватчас вместо досегашните 250 лева, взеха решение депутатите. Те разпоредиха на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на помощта. 
Решението беше гласувано за повторно, откакто се оказа, че част от текстовете, които бяха утвърдени при започване на ноември, не са работещи. Тогава планът на ГЕРБ предвиждаше обезщетенията да бъдат за цената на тока над 250 лева на мегаватчас. На съвещанието на енергийната комисия прагът бе свален на 200 лева. 
Предложението на Българска социалистическа партия поправи предходното решение, съгласно което 100% обезщетения имаха право да получават компании, които са вложили в енергийна успеваемост или имат лични ВЕИ централи. За останалите обезщетенията бяха в размер 80%.
" За нас от Българска социалистическа партия обезщетенията са значими, тъй като идват в студените месеци и огромна част от общините се притесняват от дървени ваканции. Местната власт е обезпокоена от високите цени на ел. силата. Сега към този момент яслите, детските градини и учебните заведения в действителност да бъдат спокойни ", разясни Драгомир Стойнев. Той дефинира подпомагането на бизнеса за високите цени на електрическа енергия като добра мярка, която би трябвало да се продължи.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР