По предложение на Бойко Борисов и Делян Пеевски правната комисия

...
По предложение на Бойко Борисов и Делян Пеевски правната комисия
Коментари Харесай

По предложение на Борисов и Пеевски: Увеличават капацитета на „Гранична полиция“ за охрана на бежанските центрове

По предложение на Бойко Борисов и Делян Пеевски правната комисия реши да пратим повече служители на реда на границата ни. Въпреки че съгласно властта мигрантска вълна няма.

Депутатите от комисия одобриха увеличение на потенциала на „ Гранична полиция “ с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове. Така отпада и потребността от командироване на полицейски чиновници от други краища на страната.

В Харманли - най-големият бежански център у нас, е напълнен на 37%. В града неотдавна има жандармерия за непрекъснато. А от локалната власт споделят, че вечерният час на бежанците не се управлява добре.

„ Какъв е казусът да влагат в една система за видео лицево картово различаване и надзор на това кой в какъв брой часа влиза и излиза оттова и да се знае кой нарушава реда “, разяснява Ангел Цанков, ръководител на общинския съвет в Харманли.

„ Произтичащите закани за националната сигурност, в резултат на невиждания мигрантски поток “ - по този начин се дефинирани претекстовете за смяна в закона, написана и импортирана от депуати на ГЕРБ-СДС и на Движение за права и свободи.

„ Искате да прокараме вакантни места? Въпреки думите на Стоянов, че няма проблем. Последно има или няма проблем с миграцията? Неубедително ми наподобява този план, тъй като няма претекстове “, разяснява Бойко Рашков от ПП-ДБ.

„ Хем няма мигрантски напън, хем желаеме да увеличим администрацията “, уточни още той.

„ Сигурността дефинира качеството на живот. Когато беше господин Рашков министър, бяха закрити районни полуцейски иправления. Господин рашков по какъв начин затвотихте районните ръководства “, разяснява Марин Маринов от ГЕРБ-СДС.

Вчера от държавната пресслужба дефинираха изказванията за " невиждан мигрантски поток " като подправена вест.

Според властта двата престъпни случая от миналата седмица нямат връзка между тях и не са на расова основа.

А съгласно някогашният шеф на " Гранична полиция " тематиката се използва политически. Ген. Валери Григоров счита, че тематиката отклонява вниманието от Нотариуса.

В момента границата ни се охранява от 350 военнослужещи. Попитахме и вътрешното министерство - какъв брой от техните чиновници са там, само че досега отговор нямаме.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР