По преброяване от 2016-а година, в света има около 1.32

...
По преброяване от 2016-а година, в света има около 1.32
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия е възможна благодарение на тази жена

По броене от 2016-а година, в света има към 1.32 милиарда транспортни средства. В това число влизат освен коли, само че и бусове, тирове и всевъзможни други. Ако върнем лентата към 130 години обратно, бихме разкрили, че естественото средство за превоз в Европа е била каляската. Нуждата от ДВГ към момента не била осезаема, а и също така, последният опит за представянето на автомобила не приключва изключително сполучливо – Мари Уорд тества своя парен автомобил (вместо с горене на някакво течно гориво, Мери употребява пара, с цел да движи буталата). През 1869-а година, дамата публично показала своята машина, само че изпадайки от седалката, била премазана и надлежно станала и първата жертва на автомобилния свят. Моторната колесница на Карл Бенц, показана през 1886-а година също не била изключително добре посрещната.

 Berthabenzportrait

Снимка: By Bühler, Mannheim – Automuseum Dr. Carl Benz, Ladenburg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4236628


Автомобилната промишленост можела да се забави доста, в случай че една жена не взема решение да направи вярната стъпка – първото автомобилно странствуване, записано през далечната 1888-а година. Берта Бенц, която работила дружно със своя брачен партньор и вложила сериозна сума в фантазията на Карл, желала да потвърди на популацията, че бъдещето няма да бъде дърпано от една-две конски сили – безусловно и няма да ухае на тор, вместо това може да бъде малко по-удобно и също така, доста по-бързо. За всичко това ще ни трябват най-малко към 130 години, само че всеки преход стартира постепенно, преди да набере скорост.

Във време, в което пътните знаци не са съществували, GPS е единствено композиция от три букви, които никой няма да разбере, а пътищата са кални и неподдържани, Берта Бенц се качва в своя мощен автомобил с 2 конски сили от 4-тактов мотор, дървени гуми и се приготвя за странствуване, което малко на брой биха подхванали – 194 километра от личния ѝ дом в Майнхем до дома на майка ѝ в Пфорцхайм. Нейният героизъм е просто доказателство, че колата би трябвало да получи своето право на битие и също по този начин, нейният брачен партньор може умерено да продължи работа и да потвърди на света, че един ден ще продава най-луксозните коли, създавани в света, прочее, той ще повлече крайник и на други доста известни немски имена, готови за същото предизвикателство.

 Patentmotorwagen_mit_Karl_und_Bertha_Benz

Снимка: By unknown photographer, image cropped by User:83d40m – Image:Patentmotorwagen mit Benz.jpgOriginal source: Benz, Carl Friedrich: Lebensfahrt eines deutschen Erfinders. Die Erfindung des Automobils, Erinnerungen eines Achtzigjährigen. Leipzig 1936, S. 155-156. zeno.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3474586

20-и век в Европа започвал задоволително ярко и освен Карл Бенц имал време да твори, към него било цялостно с откриватели, инженери и хора, подготвени да рискуват и да основават. Резултатът от всичко това е, че светът към този момент е залят от немски коли. Можем да ги срещнем на всички места, в случай че четете този текст и сега сте на открито, огледайте се за немски автомобил, несъмнено ще има някъде към вас. Тяхното обединение е довело за още по-бързото автоматизиране и задвижване на света.
Без да преувеличаваме, само че сигурно никой не е подозирал, че едно автомобилно странствуване ще помогне за основаването на карбуратора на Maybach, допускащ колите да се движат с бензин, първият електрически автомобил на BMW показан през 1972-а година, а да не приказваме за нововъведенията, предоставени точно от Mercedes-Benz.



И с това като че ли е прокарал един доста добър немски модел на работа. В края на всяка година, чиновниците на Audi от целия свят дават хрумвания за усъвършенствания от всяко естество. Много от тях виждат бял свят и стартира да се работи по тях, което автоматизирано построява една от най-успешните връзки в този бизнес. Все отново, в случай че няма доверие на личните си чиновници, по какъв начин се чака от една компания да продължава своето развиване напред?

И да не забравяме, че Германия е страна, която обожава колите, не инцидентно там няма да откриете предел на скоростта, когато карате по огромните автомагистрали. Вместо да лимитират водачите, управляващите са решили да подобрят пътищата и явно са съумели. И въпреки коли като Bugatti да имат френско родословие, дано не забравяме, че бащата на най-бързата кола е VW Group. И по този начин стигаме до сегашното, където електрическият автомобил също се бори не просто за самопризнание, само че и за идната стъпка в еволюцията.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР