„По правилник процедурата за избор на нов председател на парламента

...
„По правилник процедурата за избор на нов председател на парламента
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Няма да се възползвам от правото да стоя 14 дни начело на НС

„ По устав процедурата за избор на нов ръководител на Народното събрание следва да се организира в 14-дневен период. Аз няма да се възползвам от правото да заставам 14 дни отпред на Народното събрание “, сподели пред публицисти Мирослав Иванов, който краткотрайно е ръководител на Народното събрание.

„ Смятам още идната седмица да включа тази точка в работата на Народното събрание и то да избере своя нов ръководител “, сподели той, представен от БТВ.

По думите му в „ Продължаваме промяната “ към момента не е коментирано дали ще бъде импортирана кандидатура, дали тя ще бъде обща на обединението. Предстои това да се случи през идващите дни. Тази точка ще бъде прегледана може би в сряда.

Според него не е належащо в неделя да има изключително съвещание на Народното събрание.

„ Предстоящ избор на съмнение е извънредно значим и парламентарните групи би трябвало да помислят трезво какво следва оттук насетне като държание “, на мнение е Мирослав Иванов.

Той разяснява и последния конфликт сред депутати в Народното събрание.

„ Провокира се нова поредна неприятна обстановка в Народното събрание. Наш сътрудник се опита да беседва с сътрудниците от Движение за права и свободи и те реагираха много остро. Наскачаха от местата си и се стигна до малко по-сериозни взаимоотношения “, изясни Мирослав Иванов.

„ Г-н Ананиев ми показа, че е помолил сътрудниците от Движение за права и свободи да изтеглят своите депутати от натрупалата се група, а той ще изтегли нашите. В този миг господин Хамид го изблъскал “, сподели той.

По думите му в четирите случая на конфликти сред депутати в Народното събрание до момента основатели са три пъти ГЕРБ и един път Движение за права и свободи.

„ Може би сътрудниците от опозицията са напрегнати. Защо - не мога да кажа. Може би поради това, че се случват някои хубави неща в интерес на обществото - да вземем за пример „ Капитан Андреево “, разяснява още Мирослав Иванов.

На въпрос дали счита да наложи санкции на депутатите той съобщи, че сега директното налагане на санкции не е най-хубавият метод, тъй като може да предизвика ответна реакция и да се стигне до нови проблематични обстановки.

„ Ще се опитам с разговор да успокоя пристрастеностите, тъй като е значимо Народното събрание да продължи работа “, на мнение е Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР