По повод внасянето днес от Продължаваме промяната - Демократична България

...
По повод внасянето днес от Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Борисов към Петков: ГЕРБ няма да подкрепи предложенията на ПП-ДБ за службите: Не е време!

По мотив внасянето през днешния ден от " Продължаваме промяната - Демократична България " на законодателните оферти за промени в службите за сигурност водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи:
" Водим разговор, само че се разминаваме по отношение на задачите и дилемите ".

 

И даде съвет на ПП-ДБ: Докато не се контракти всичко, да не ни предизвикат с внасяне на законите. Ако ги внесат, ние няма да ги подкрепим, която друга партия желае - да ги поддържа ".

 

По думите на Борисов ръководителите на тези служби се употребяват с огромно доверие от сътрудниците, а нищо в дейностите им напоследък не прави усещане, че има нужда да бъдат заменени неотложно.

 

Според Борисов задачата на ПП-ДБ е да назначат народен представител от Политическа партия за началник на ДАНС.
“Ако ДАНС с началник народен представител от Политическа партия, почтено ли ще бъде. Не, незабавно ще се каже, че това е политическа поръчка “, посочи водачът на ГЕРБ

Борисов добави, че е срещу народен представител от една партия да става началник на специфична работа. Той не сподели кого засяга, само че през юли депутатът от ПП-ДБ Петър Петров беше освободен от депутатското му място по негово предпочитание и назначен за зам.председател на ДАНС

 

“Да приказваш на ангро, че е цялостно с съветски шпиони в ДАНС и разузнаването!. Да им кажат имената и да ги дадат на прокуратурата. Да си показват законите ще ги гледаме, само че след изборите. Сега има по-належащи неща “, каза Борисов.

 

Toй оцени високо работата на службите и сподели, че " нищо в дейностите им напоследък не прави усещане, че има нужда да бъдат заменени неотложно ".

Също като Румен Радев, сподели, че шефовете им се употребяват с огромно доверие от евроатлантическите сътрудници. Лидерът на ГЕРБ напомни, че ръководителят на ДАНС Пламен Тончев е получил премия от Съединени американски щати за работата си.

Въпреки съпротивата на ГЕРБ в понеделник ПП-ДБ внесе в Народното събрание проектозаконите.

В службите няма нито един човек на ГЕРБ, посочи тй


Борисов напомни, че шефовете на службите са назначавани от Радев и служебното му държавно управление и сподели, че в тях “няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снима “.

“Всичко е изчегъртано, единствено техни хора “, изтъкна Борисов.

" Ако ДАНС с началник - народен представител от Политическа партия, тръгне да проверява която и да е партия, който и да е различен народен представител или каквото и да било, незабавно ще се каже политическа поръчка. То не е и в тяхна изгода. Когато имаме служби, които не ме слушат мен, не слушат Кирил Петков, не слушат даже Радев, това е най-хубавото антикорупционно деяние. Така че моят съвет към тях е до момента в който не се контракти всичко, да не ни предизвикат с внасяне на законите. Ако ги внесат, ние няма да ги подкрепим, която друга партия желае - да ги поддържа ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР