По повод визитата на Председателския съвет на Европейския парламент (включващ

...
По повод визитата на Председателския съвет на Европейския парламент (включващ
Коментари Харесай

На 21 ноември в София председателят на ЕП Антонио Таяни ще дискутира с млади хора бъдещето на европейския проект

По мотив визитата на Председателския съвет на Европейския парламент (включващ ръководителя на Екологичен потенциал и водачите на политическите групи) в България Информационното бюро на Екологичен потенциал провежда спор със студенти и младежи на 21 ноември 2017 година от 16.30 ч. в зала 272 на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". За присъединяване в полемиката е нужна предварителна регистрация тук.

Дискусията с господин Таяни и членовете на Председателския съвет на Екологичен потенциал ще бъде под надпис "Гласът на младите: Каква Европа желаеме? " и ще даде опция на младежите да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на европейския план, както и да насочат своите въпроси към политическите водачи на Парламента.

Събитието е част от работното посещаване на Председателския съвет на Екологичен потенциал в София на 21 ноември 2017 година по отношение на идното председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 година. В допълнение към срещите си с министър-председателя, президента и ръководителя на Народното събрание на Република България по време на късия си престой в страната господин Таяни и Председателският съвет също по този начин ще обсъдят с български студенти и младежи визиите им за бъдещето на Европа.

В полемиката се чака да вземат присъединяване над 600 младежи. Сред тематиките на дебата ще бъдат настоящи въпроси от дневния ред на Европейския съюз като вероятностите пред младежите в Европейски Съюз, битката с младежката безработица, бедността и обществената изолираност, опциите за образование и пътешестване в страните от Европейски Съюз, както и проблемите на сигурността, миграцията и отбраната на границите.



Предварителна регистрация

Желаещите да вземат участие в полемиката би трябвало да се записват не по-късно от 19 ноември, употребявайки този формуляр. За тези, които не могат да участват в залата, целият спор ще бъде предаван онлайн на страницата на Информационното бюро на Екологичен потенциал и във Facebook.

За публицисти

Журналистите, искащи да участват на полемиката, би трябвало да се записват не по-късно от 19 ноември, като попълнят приложения формуляр за акредитация и го изпратят на имейл адрес [email protected].

Основна информация

Антонио Таяни (ЕНП, Италия) бе определен за ръководител на Европейския парламент през месец януари тази година. Той ще бъде отпред на институцията за две години и половина, т.е. за половин парламентарен мандат, като може да бъде избран отново. Председателят съставлява Европейския парламент отвън рамките на институцията и в връзките на Парламента с останалите институции на Европейски Съюз.

Визитата на господин Таяни в границите на Председателския съвет идва в навечерието на значими събития, които ще очертаят бъдещето на Европейския съюз в идните години и по тази причина позицията на младежите е от извънредно значение. Председателският съвет на Парламента е политическият орган на Екологичен потенциал, който има пълномощия по отношение на организацията на активността на Екологичен потенциал и законодателната стратегия, даването на пълномощия на комисиите и делегациите, както и определянето на техния състав, връзките с останалите институции на Европейския съюз, националните парламенти и трети страни. Председателският съвет се състои от ръководителя на Европейския парламент и от водачите на политическите групи.

С присъединяване си в полемиката българските студенти и младежи ще имат опция директно да повлияят върху дневния ред на Съюза и да зададат въпросите си освен на ръководителя на Европейския парламент, само че и на водачите на политическите групи.

Връзки:

Онлайн формуляр за регистрация (преди 19 ноември)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfB_QKAY-tYalKKJ0aHQHAd9efboPqX8q2xjLhO37FUd96Rmg/viewform?c=0&w=1;

Излъчване онлайн
http://www.europarl.europa.eu/bulgaria/bg/CoP_Tajani_2017;

Facebook страница на Информационното бюро на Екологичен потенциал
https://www.facebook.com/epiosofia;

Страница на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни
http://www.europarl.europa.eu/the-president/en/;

Председателският съвет на Екологичен потенциал

http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/bg/20150201PVL00010/Organisation-and-rules.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР