По повод утрешното честване на годишнината от Шипченската епопея от

...
По повод утрешното честване на годишнината от Шипченската епопея от
Коментари Харесай

ГЕРБ видя пропаганда на БСП в честванията на Шипка

По мотив утрешното честване на годишнината от Шипченската епопея от ГЕРБ - Габрово разпространиха до медиите своя позиция. В нея показват, че зад организацията на тържествата, се прикрива опит за агитация от страна на Българска социалистическа партия и осъществяване на политически и партийни цели.

„ Зад оповестената организация от анонимни родолюбиви жители стои Българска социалистическа партия, които обезпечават автобусен превоз и наличие на Румен Радев “, написа в позицията, изпратена до медиите от офиса на ГЕРБ в Габрово. Оттам молят към хората, които ще се качат до Паметника на свободата, с цел да отдадат респект на героите, „ да не се поддават на провокацията за преобразяване на Шипка в партийно сборище “.

По този мотив основателят на честването - локалният предприемач и ротарианец Кольо Йорджев - уточни, че единствените му подбуди са родолюбиви и изясни, че с организацията на всеобщите тържества са се заели „ Ротари “ - клубове от цялата страна.

„ Няма никаква партийност в това нещо. Това е всенародно, за всички хора, които са в България. Вярвам, че хората отиват не да вършат партийни демонстрации, а да почетат тези, които са оставили своите кости на Балкана “.

По думите на Кольо Йорджев ротарианците са се заели с организацията на тържествата, откакто държавната и локалната власт, обединени в Инициативен комитет, взеха решение да ги анулират.

Според него епидемиологичната конюнктура била единствено претекст:

„ На Балкана е толкоз необятно, хората могат да стоят на 5 м “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР