По повод тазгодишната Седмица на гората (2-8 април) Община Берковица

...
По повод тазгодишната Седмица на гората (2-8 април) Община Берковица
Коментари Харесай

Община Берковица започна традиционното пролетно залесяване с фиданки /снимки/

По мотив тазгодишната Седмица на гората (2-8 април) Община Берковица предприе самодейност за залесяване с фиданки, оповестиха от локалната администрация.
Държавно горско стопанство – Берковица даде безплатно на Община Берковица 230 фиданки, част от които бяха раздадени на просветителни и обществени институции, кметства и кметски наместничества на територията на община Берковица. Голяма част от тях към този момент са засадени в паркове, градинки, детски площадки, междублокови пространства, дворове на просветителни институции.
Залесяването с новите дръвчета – туя, смърч, ела, кедър, явор и кестен ще способства за обогатяването на естественото благосъстояние на нашия район и опазване на биоразнообразието в нашия край.
Седмицата на гората се празнува от 1925 година, когато в България се организира първият празник на залесяването. От 1956 година датира традицията той да е в първата седмица на април.
Гората е скъпо национално благосъстояние!
Мотото на тазгодишната седмица на гората е „ Гората е здраве! “
Общинска администрация – Берковица приканва жителите да пазят посадените дървета, да се грижат за тях и да не разрешават безхаберно отношение и посягане към екологичното благосъстояние на община Берковица. Нашата природа е най-ценният запас, който имаме, и би трябвало да го съхраним за бъдещите генерации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР