По повод Световния ден за борба с туберкулозата - 24

...
По повод Световния ден за борба с туберкулозата - 24
Коментари Харесай

Информационна кампания и безплатни консултации по повод Световния ден за борба с туберкулозата в Сърце и мозък - Плевен

По мотив Световния ден за битка с туберкулозата - 24 март,високотехнологичната,Сърце и Мозък` Плевен започва осведомителна акция и безвъзмездни съвещания за пациенти с белодробни болести. Консултациите със експертите пулмолози в болничното заведение ще се организират до края на м. март всеки работен ден сред 13:00 ч. и 14:00 ч. след авансово записване на тел. 064678-400, осведоми доктор Илия Крачунов, шеф на Отделението по пулмология.

„ Считам предварителната защита и профилактиката измежду най-важните при пациентите с белодробни болести. Провеждането на сходни осведомителни акции е извънредно значимо и неотложно, тъй като по този метод покачваме публичната осведоменост. Туберкулозата е хронично инфекциозно заболяване, което визира в най-голяма степен дихателната система (над 90%), само че евентуално може да засегне всеки орган в организма. Заболяването е лечимо, изключително при ранното му диагностициране и при осъществяване на навреме и вярно лекуване. “, разяснява доктор Крачунов.

По данни на Министерството на здравеопазването, оповестени във връзка Световния ден за битка с тази болест, у нас се следи доста понижение на болните от туберкулоза през последните 10 години. Тази година мотото на международната самодейност е " Да! Ние можем да спрем туберкулозата! ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР