По повод Световния ден за борба с хипертонията на 17

...
По повод Световния ден за борба с хипертонията на 17
Коментари Харесай

По повод Световния ден за борба с хипертонията днес във Варна мерят безплатно кръвното налягане

По мотив Световния ден за битка с хипертонията на 17 май Варна се включва в здравната акция „ Май месец на мерене “, научи Moreto.net.

Мотото ѝ е „ Измерване, което избавя живот. Твоят. #TheBigSqueeze “.

Организатор на самодейността е Българската лига по хипертония с поддръжката на интернационалните организации и общини в 12 града в страната, измежду които и Варна.

Вчера медицински експерти имаше на входа на Морската градина, а през днешния ден 16 май ще са в двора на УМБАЛ „ Св. Марина “ , където ще мерят кръвно налягане и ще съветват, и осведомят жителите за рисковете от хипертонията, за методите за профилактика и ще дават препоръки за здравословен метод на живот.

Измерването на кръвното налягане ще се прави с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за разкриване на предсърдно мъждене без ЕКГ. Тази технология е подобаващ и сигурен способ за скрининг като профилактика на мозъчен инсулт и инфаркт.

Сърдечно-съдовите болести остават водещата причина за гибел в света. Заболеваемостта от артериална хипертония за страните от Европейския съюз е сред 30 и 45%. В България сърдечно съдовите болести заемат първо място като причина за гибел и инвалидизация, показват от организацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР