По повод световните дни на католическата младеж папа Франциск е

...
По повод световните дни на католическата младеж папа Франциск е
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи литургия на открито в Португалия, присъстваха 1,5 милиона души

По мотив международните дни на католическата юноша папа Франциск е на дневна аудиенция в Португалия. Франциск приключи визитата си с внушителна меса навън. На месата участваха близо 1,5 милиона души. Те прекараха нощта на необятна ливада с цел да вземат присъединяване в заключителното събите от Дните, съобщи Асошиейтед прес.

Прекаралите нощта на рогозки, походни кревати и на голата земя, поклоници бяха събудени от изгрялото слънце. Те прекараха по този начин нощта с цел да могат да заловен плануваната за ранен час меса на Франциск, с цел да избегнат 40 градусовите жеги по обяд. Още рано сутринта диджей духовник пусна гръмко реге и християнски химни по озвучителната уредба.

Папата обиколи региона рано сутринта. Той не произнесе речи а беседва доброволно с младежите. Вместо да насочи плануваната формалната молитва за мир в Украйна при светилището на Дева Мария във Фатима, той насърчи присъстващите над 200 000 поклонници да последват образеца на Богородица в основаването на Църква, отворена за всички. Това е тематика, която той засегна доста пъти по време на визитата си. По-късно Ватиканът разгласява част от молитвата в обществената медийна платформа „ Екс “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР