По повод студентския празник - 8 декември, от ОДМВР- Благоевград

...
По повод студентския празник - 8 декември, от ОДМВР- Благоевград
Коментари Харесай

ОДМВР-Благоевград с мерки за спокоен студентски празник , започнаха специализирани полицейски операции



По мотив студентския празник - 8 декември, от ОДМВР- Благоевград са подхванати всички нужни ограничения за обезпечаване на спокойното протичане на празника, опазването на публичния ред, противодействието на престъпността и гарантирането на сигурността на придвижването по пътищата.За интервала от 07. 12. 2023 година до 10. 12. 2023 година ще бъдат извършени профилирани полицейски интервенции в цялата област с акцент върху: водачи, ръководещи МПС под влияние на алкохол и/или наркотични или други упойващи субстанции, неправоспособни и водачи, ръководещи механически неизправни или без подписана наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ МПС.

Проведени са срещи с органите на локалното самоуправление и локалната администрация за предприемане на взаимни ограничения по време на осъществяване на мероприятията, както и такива със притежатели и шефове на туристически, питейни, увеселителни и други проведено посещавани обекти, като задачата на срещите е ударение върху вероятните опасности от незаконни похищения, а също по този начин и предоставяне на рекомендации за нараснала зоркост и навременно подаване на информация при нужда.

От полицейските чиновници са осъществени срещи с шефовете на компании, извършващи частна охранителна активност за навременен продан на информация и взаимоотношение сред тях и териториалните полицейски структури за застраховане на сигурността и публичния ред преди, по време и след честването на студентския празник. На охранителите в частните охранителни компании са извършени инструктажи за усилване на бдителността им и въвеждане на по-строг пропускателен режим в обектите с оглед недопускане на терористични актове и катастрофи с тежки последици.

За застраховане на сигурността и недопускане на произшествия в курортните обитаеми места в област Благоевград полицейското наличие е засилено. Създадена е и организация за взаимоотношение с териториалните структури на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

ОДМВР-Благоевград моли за съблюдаване на разпоредбите за придвижване и съблюдаване на разпорежданията на контролните органи. При зародили произшествия да се алармира на обединен телефонен номер 112 или в най-близкото полицейско ръководство.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР