По повод спрените два влака по линията Пловдив – Пещера

...
По повод спрените два влака по линията Пловдив – Пещера
Коментари Харесай

Кметове искат да се възстановят два влака по линията Пловдив-Пещера

По мотив спрените два влака по линията Пловдив – Пещера и Пещера – Пловдив кметът на Община Пещера Николай Зайчев организира поредност от срещи. Първият диалог бе с управлението на БДЖ Пещера. Впоследствие Зайчев инициира срещи с кметовете на общините Стамболийски, Кричим и Брацигово, чиито поданици също са ощетени от спрените влакове. Четиримата кметове желаеха публично да бъдат възобновени трен 18276, тръгващ от Пловдив в 17:35 ч. и трен 18277, тръгващ от Пещера в 18:55 часа.

За казуса със спрените влакове стана ясно, откакто 117 поданици на Пещера внесоха до кмета Николай Зайчев подписка против новото разписание на БДЖ. Конкретните влакове са известни сред хората като " работен влакове “, тъй като се употребяват главно от хора, които работят в други обитаеми места по тази линия. При въведената смяна са наранени също по този начин възпитаници и студенти от трите общини.

Още през днешния ден формалното писмо на кметовете Николай Зайчев, кмет на Община Пещера, Петко Петков, кмет на Община Брацигово, Георги Мараджиев кмет на Община Стамболийски и Атанас Калчев, кмет на Община Кричим ще бъде импортирано в Министерство на превоза. С казуса е осведомен и регионалния шеф Стефан Мирев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР