По повод резонния въпрос защо и как община Дупница са

...
По повод резонния въпрос защо и как община Дупница са
Коментари Харесай

Община Дупница с позиция около издадения смъртен акт на издирвания Ангел Христов

По мотив резонния въпрос за какво и по какъв начин община Дупница са издали смъртен акт на разположение умряло в село Ресилово,община Сапарева баня от общината разпространиха следната позиция:

Съгласно Закона за гражданската регистрация, актът за гибел се сформира въз основа на известие за гибел, което се издава от умело здравно лице с нанесени реквизити- час на гибелта, дата, място, причина, име, фамилия, автограф, щемпел. Самият акт за гибел се сформира не по-късно от 48 часа. Длъжностното лице по гражданско положение, пристъпва към сформиране акта за гибел, точно откакто получи горецитираното известие и документ за идентичност на умрялото лице.
В осъществяване на служебните си отговорности, лицето по гражданско положение Галина Палчева, с място на работа – Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в известието за гибел на лицето Ангел Христов е записан час на гибелта – 8,00 на 03.06.2023 година. Съобщението е принесено от чиновник на траурна организация. От последващата инспекция в Национална база данни въз основа на известието, се открива от госпожа Палчева, че има сбъркана фамилия и връща на приносителя известието за следващо правилно отразяване на имената. След период от време, известието е още веднъж донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена смяна на семейството от здравно заведение с реквизити, отразяващи направената промяна. Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за гибел.
С цел отбягване на спекулации, е значимо да се посочи, че в Национална база данни няма спомагателна информация, с която разполага Министерство на вътрешните работи, както и за оповестени за търсене лица.
В осъществяване на служебните си отговорности, лицето по гражданско положение е изпълнило законовите разпоредби разказани в Закона за гражданската регистрация и Наредба за действието на единната система за гражданска регистрация, в действие от 21.05.2012 година на Министерство на регионалното развитие.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР