По повод продължаващите сигнали - последният е от 26 септември

...
По повод продължаващите сигнали - последният е от 26 септември
Коментари Харесай

Предлагат частично бедствено положение в Ловеч заради амоняка

По мотив продължаващите сигнали - последният е от 26 септември вечерта за мощна миризма на амоняк от „ Мелта-90 “ АД, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова насочи нов апел към способените държавни органи да изпълнят отговорностите си.

" Обгазяването на Ловеч би трябвало да спре, премислям да предложа на щаба да се разгласи отчасти бедствено състояние ", сподели кметът, представена от Общината.

Ето цялото изказване Корнелия Маринова:

„ Проблемът с обгазяването на Ловеч от „ Мелта “ излиза отвън надзор, отвън рамките на каквото и да е обикновено състояние. В това дружество има заповед за прекъсване от употреба на съдове под налягане, издадена съответно от държавен надзорен орган.

Имаме неработещо и аварийно електро зареждане, което според спешния проект основава спомагателни опасности за популацията. Имаме всекидневно приключване на амоняк и това прави невероятно даже дишането в дефинира часове. Това стартира през месец май.

След издаването на предписанията, които са наложителни, насилствени административни ограничения, на процедура нищо не е подхванато. Въпреки писмата на държавните органи от ДАМТН (Държавната организация за метрологичен и механически контрол - бел. ред.), за това, че не се анулират заповедите и те остават годни, шефът, който робува само на своя стопански интерес, трансформира жителите на Ловеч в заложници.

Провежда се политика на геноцид по отношение на нашите поданици. Полагаме много  старания, имаме преписка с държавните органи, само че на процедура излиза, че нищо не прави работа. Проблемът се подценява и безпределно се омаловажава.

Става дума за едно безочливо държание на притежателя. Ние не инцидентно сигнализирахме и министъра на вътрешните работи. Предишният регионален шеф беше писал на Кирил Петков. Никакъв отговор.

Сегашният регионален шеф е в течение, че аз насочвам този апел към държавните институции. Нека защитим хората на Ловеч. Аз приказвам с техния глас и болежка.

Сега ще изчакаме до края на деня и при нужда ще свикам още веднъж Щаба за осъществяване на Общински проект за отбрана при бедствия. Възможно е да обявим отчасти бедствено състояние, с цел да притеглим вниманието на държавните институции.

Там има два прилежащи жилищни региона, има учебно заведение, детска градина, детски център и голям брой търговски обекти. Тази хладилна апаратура няма никаква сертификация. Това е отвън всевъзможни правила “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР