По повод продължаващите сигнали (последният е от 26 септември вечерта)

...
По повод продължаващите сигнали (последният е от 26 септември вечерта)
Коментари Харесай

Кметът Корнелия Маринова: Обгазяването на Ловеч трябва да спре!

По мотив продължаващите сигнали (последният е от 26 септември вечерта) за мощна миризма на амоняк от „ Мелта-90 “ АД, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова през днешния ден насочи нов апел към способените държавни органи да изпълнят отговорностите си. Обгазяването на Ловеч би трябвало да спре, премислям да предложа на щаба да се разгласи отчасти бедствено състояние, сподели кметът.

Ето цялото изказване Корнелия Маринова:

„ Проблемът с обгазяването на Ловеч от „ Мелта “ излиза отвън надзор, отвън рамките на каквото и да е обикновено състояние. В това дружество има заповед за прекъсване от употреба на съдове под налягане, издадена съответно от държавен надзорен орган. Имаме неработещо и аварийно електро зареждане, което според спешния проект основава спомагателни опасности за популацията. Имаме всекидневно приключване на амоняк и това прави невероятно даже дишането в дефинира часове. Това стартира през месец май т.г.

След издаването на предписанията, които са наложителни, насилствени административни ограничения, на процедура нищо не е подхванато. Въпреки писмата на държавните органи от ДАМТН (Държавната организация за метрологичен и механически контрол – бел. ред.), за това, че не се анулират заповедите и те остават годни, шефът, който робува само на своя стопански интерес, трансформира жителите на Ловеч в заложници. Провежда се политика на геноцид по отношение на нашите поданици. Полагаме много  старания, имаме преписка с държавните органи, само че на процедура излиза, че нищо не прави работа. Проблемът се подценява и безпределно се омаловажава. Става дума за едно безочливо държание на притежателя. Ние не инцидентно сигнализирахме и министъра на вътрешните работи.

Предишният регионален шеф беше писал на Кирил Петков. Никакъв отговор. Сегашният регионален шеф е в течение, че аз насочвам този апел към държавните институции. Нека защитим хората на Ловеч. Аз приказвам с техния глас и болежка.

Сега ще изчакаме до края на деня и при нужда ще свикам още веднъж Щаба за осъществяване на Общински проект за отбрана при бедствия. Възможно е да обявим отчасти бедствено състояние, с цел да притеглим вниманието на държавните институции. Там има два прилежащи жилищни региона, има учебно заведение, детска градина, детски център и голям брой търговски обекти. Тази хладилна апаратура няма никаква сертификация. Това е отвън всевъзможни правила. “

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР