По повод призива на премиера шефът на ВКС Лозан Панов

...
По повод призива на премиера шефът на ВКС Лозан Панов
Коментари Харесай

Намеси ли Валери Симеонов и Николина Ангелкова в Апартаментгейт?

По мотив апела на премиера шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да подадат оставки или да се отдръпват, до момента в който прокуратурата ги ревизира за " Апартаментгейт ", водачът на НФСБ и съдружен сътрудник Валери Симеонов съобщи: " Призивът си е негов, не е мой. Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива " и посочи: " Овча Купел, Бързарица 2 - 142 кв. метра за 61 хиляди лева ", само че не уточни чий е парцелът. " Намерете го кой е! ", сложи задача на публицистите той.
Според непотвърдена информация става въпрос за парцел на министъра на туризма Николина Ангелкова. Бившият вицепремиер отхвърли да отговори дали е подал сигнал за въпросния случай в " Овча купел " и не сподели дали става въпрос за министър или зам.-министър, нито дали за жена или мъж.
Симеонов посочи, че 220 евро е цената на недодялан градеж в София през 2008 година. В отговор на въпрос на Actualno.com коя компания е строила постройката, Симеонов съобщи, че не е редно да се търси компанията, тъй като откритото за " Артекс " било всеобща процедура в строителството в България.
" Масова процедура на укриване на налози, след това на понижаване на налог " Сгради " към общините - значи втори тип налог се укрива и всичко това няма по какъв начин да не е било известно на съответните районни чиновници на Национална агенция за приходите, както и на общината ", акцентира Симеонов. По думите му " няколко индивида станаха жертви на политическа акция, която сподели на обществото една всеобща процедура на злоупотреби в строителството ". Положителното съгласно него ще е в случай че в нотариалните актове се поставят същинските цени: " Дай Боже това да стане, тъй като ще вкара в бюджета едни средства, които до момента са били в сивия бранш. За " Апартаментгейт " е безапелационен - " това беше политическа акция, ориентирана към съответни хора, не без съдействието на хора от изпълнителната власт ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР