По повод появилата се информация в медийното пространство със заглавие

...
По повод появилата се информация в медийното пространство със заглавие
Коментари Харесай

ЮЗУ трети ден чака резултата от проверката на МОН, за да защити престижа на университета


" По мотив появилата се информация в медийното пространство със заглавие, Югозападният университет,,Неофит Рилски " смята за належащо да осведоми обществеността, че три дни след общественото обявяване на горепосочената информация на уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) на Република България, университетът към момента не е известен по формален ред за резултатите от инспекцията. ", се показва в известието.

От висшето учебно заведение пишат още, че " следва да подчертаем, че подателят на сигнала до МОН е напуснал учител с дълготраен стаж в университета, който неведнъж е подкрепян и подтикван в своята академична активност ".

Ръководството на ЮЗУ,,Неофит Рилски " декларира, че ще направи всичко допустимо за определяне на обективната истина, както и ще употребява всички планувани от закона средства, с цел да отбрани престижа и положителното име на университета, оповестяват от висшето учебно заведение.

" Длъжни сме да запазим доверието на всички наши студенти, преподаватели и чиновници в обстановка, в която във връзка на горепосочената инспекция, избрани медии и институции се пробват да показват неизяснени условия като дефинитивни изводи ", показват от университета.

На 17 януари пресцентъра на МОН заяви за резултати от инспекция във ЮЗУ " Неофит Рилски ", разпоредена от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. Повод за нея са били сигнали за нередности, измежду които и този на някогашния учител Стефан Дечев за подправяне на оценки от непроведени изпити и въз основа на това издаването на дипломи.

" От тестваните основни книги на специалностите " История ", " История и археология " и " Архивистика и осведомителна сигурност " - на инцидентен принцип, от випуск 2015 година до випуск 2020 година, комисията по инспекцията е открила 58 случая на нарушаване на условията на Наредбата за държавните условия към наличието на главните документи, издавани от висшите учебни заведения. В допълнение към посочените нагоре нарушавания липсват изпитни протоколи, само че от тях са били нанасяни оценки в основните книги. В други случаи липсват номера и дати на изпитни протоколи, както и оценки по избрани дисциплини. Има поправени текстове с коректор, неподписани оценки и невписани оценки в основната книга при издадени дипломи ", сочат резултати от инспекцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР