По повод някои призиви на бивши народни представители – нека

...
По повод някои призиви на бивши народни представители – нека
Коментари Харесай

Радев: За да не попадат повече българи в „Магнитски“, трябва депутатите да се ангажират със съдебната реформа

По мотив някои апели на някогашни народни представители – дано е ясно, партията на войната дано завоюват изборите, дано сформират държавно управление, дано поемат отговорност за решението българската войска да съобщи оръжие на Украйна. Хора, които не схващат безусловно нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които не могат да управляват. Така президентът разяснява пред медии възможността за неговия импийчмънт.
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 80
„ Против съм изпращане на въоръжение в зоната на военните дейности. Още в първите часове България съобщи ясна позиция и осъжда експанзията на Русия. Но считам, че спорът няма военно решение, а с неотложно преустановяване на огъня и с разговор “, сподели Радев.

„ Нека напомня, че служебното държавно управление извърши решението на 48-то Народно събрание за военна помощ за Украйна, там ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с опциите на страната ни “, добави той.

„ Нека не забраняме, че се разминаха изцяло с упованията и вярата на българите. Да не забравим, че този парламент се саморазпусна от боязън – да образува държавно управление и да поеме отговорност. То саботира правосъдната промяна, европейската интеграция, не одобри закони, които отваряха пътя ни към Шенген и Еврозоната “, разяснява още Радев и продължи: „ Това Народно събрание одобри съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска и не одобри препоръчаната от кабинета стратегия за рационализация на българската войска. “

„ Съпротивата против битката с корупцията у нас е огромна, и всяка помощ извън е добре пристигнала. Няма кой различен да свърши нашата работа вместо нас. Тя стартира с приемането на закони за ефикасна битка против корупцията “, сподели още той.

Според президентът най-хубавото средство повече български жители да не попадат повече в листата „ Магнитски “ е да се ангажират депутатите със правосъдната промяна.

„ Американската страна гледа на първо място техният личен интерес и тяхната сигурност. С този закон „ Магнитски “ те подсигуряват корупционни практики и феномени да не преминат в тяхната финансова система. Това е мощен политически сигнал, че би трябвало да се подхващат ефикасни ограничения “, добави още той.

По думите му упованията са за идващият 49-ти парламент приоритет да бъде приемането на правосъдната промяна.

„ България е суверенна страна и никой извън не може да ни сложи никакви претенции. Това обаче е мощен политически сигнал – приемане го като оказване на помощ от сътрудник, тъй като актуалната корупция не признава граници “, сподели още той.

Той счита, че „ Магнитски “ ще повлияе на изборите: „ Трябва да създадем всичко допустимо ние сами да се оправим с проблемите, тогава чак ще имаме резултат. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР