По повод на предстоящата национална среща в гр. Пловдив на

...
По повод на предстоящата национална среща в гр. Пловдив на
Коментари Харесай

Среща на здравни медиатори в Пловдив

По мотив на идната национална среща в гр. Пловдив на 14-15 юни на здравните посредници към общини, обществени служащи към дирекции,,Социално подпомагане” и Националната мрежа на здравните посредници, кметът на регион,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместител доктор Красимир Асенов се срещнаха със здравни посредници, които ще вземат участие в националния конгрес.

Целта на Програмата,,Подобряване на устойчивостта на Националната стратегия по туберкулозата”, която е уредник на националната среща и която се осъществя и финансира според Рамковото съглашение за съдействие на Глобалния фонд за битка против СПИН, туберкулоза и малария, и Министерството на здравеопазването, е да се насърчи устойчива социална система, с качествена предварителна защита, диагностика, грижи и лекуване на туберкулозата. Основният фокус е да се откри ранна диагностика на случаите на болестта измежду основното население, за предварителна защита на общото население.

На срещата, която се организира по самодейност на инж. Ралев в районната администрация, се дискутираха въпроси свързани с усъвършенстването на активността на здравните посредници, практиките за профилактика на болесттите, опциите за взаимна работа с районните структури на Агенцията за обществено подкрепяне, здравните заведения в града и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР