По повод на поредица от възникнали инциденти и извършени престъпления

...
По повод на поредица от възникнали инциденти и извършени престъпления
Коментари Харесай

6191 огнестрелни оръжия и боеприпаси са иззети

По мотив на поредност от зародили произшествия и осъществени закононарушения с потребление на оръжия (по смисъла на член 4 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения - ЗОБВВПИ), заместник-главният прокурор и началник на Върховната административна прокуратура (ВАП) Ася Петрова разпореди инспекция по отношение на валидността на разрешителните за владеене на оръжия.

Проверката е за интервала м. март – м. септември 2017 година и е осъществена от Главна дирекция „ Национална полиция “. Предмет на инспекцията са придобиване, предпазване и/или носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции от физически и юридически лица. Предприети са ограничения за прецизно съблюдаване на законовите условия при дейности с огнестрелни оръжия и муниции, поради нарасналата заплаха за живота и здравето на жителите при нерегламентираната им приложимост.

За посочения интервал, след намесата на ВАП, постановените отводи за издаване на позволения за придобиване на огнестрелно оръжие и муниции са 144 бр. Издадените отводи за възобновяване на разрешенията за действия с огнестрелно оръжие и муниции са 176 бр. Решенията за лишаване на издадени позволения за действия с огнестрелни оръжия и муниции са 87 бр. Иззетите огнестрелни оръжия и муниции с отнети позволения за предпазване, носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции са 6191 бр.

По мотив на инспекцията, разпоредена от ВАП, министърът на вътрешните работи е упълномощил на Дирекция „ Инспекторат “ осъществяването на инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР в страната по осъществяване на законовите регламенти за издаване, позволения и реализиране на надзор по придобиване, предпазване, носене и приложимост на огнестрелно оръжие и муниции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР