По повод на международния ден на рибарите и риболова (27.06.),

...
По повод на международния ден на рибарите и риболова (27.06.),
Коментари Харесай

Изложба, посветена на черноморския риболов, откриват на Морска гара Варна

 По мотив на интернационалния ден на риболовците и риболова (27.06.), Черноморски Улов в партньорство със Сдружение " Таляна “ и Риболовно Сдружение " Черноморски Изгрев “  организира план, чиято цел е да срещне от близко фена с риболова и риболовците в нашето море - такива, каквито са през днешния ден, оттатък клишетата и подправените облици.

В рамките на плана, на територията на Морска Гара – Варна ще бъде ситуирана фотоизложба с авторски фотографии на Неделчо Хазърбасанов, основани особено за мотива и напълно снимани на лента. За снимането на фрагментите в изложбата създателят Неделчо Хазърбасанов прекарва два дни в компанията на варненски риболовци – част от екипажа на риболовните кораби " Лаврак “ и " Барбун “. Верен на своя репортажен жанр, Неделчо търси тези обстановки, които загърбват клишетата и подправените облици, с цел да покажат неподправеното всекидневие и неповторимия сексапил на нашия черноморски лов на риба.

Изложбата съдържа над 40 фотографии, снимани безусловно дни преди откриването на изложбата и представящи  по този метод неповторимо комбиниране сред репортажната новост на сюжетите и ретро-естетиката на лентовата снимка.  Изложбата ще бъде открита за гости в продължение на две седмици, до 11-ти Юли.

Официалното разкриване е по време на интернационалния ден на риболовците и риболова (27-ми юни, събота). За да отбележат празника, за пръв път на Морска Гара ще дебаркира флотилия от риболовен кораби – част от съдружие " Черноморски Изгрев “,  които могат да бъдат прегледани от посетителите.

" Надяваме се с този план да запалителен интерес към тематиката и да стартираме диалог за потребността от щадящ, резистентен лов на риба в Черно Море. Защото опазването на черноморските екосистеми и бъдещето на рибарството са неотлъчно свързани.

Въпреки провокациите, черноморския ни лов на риба се развива в положителна посока, имаме доста мотиви за горделивост и е време те да станат налични за всички фенове на качествените черноморски артикули “, разяснява Георги Гавазов, шеф на " Черноморски Улов “.

Черноморски Улов (www.blackseacatch.com ) започва активност през есента на 2019-та година с задачата да предложи черноморски артикули от виновен и резистентен лов на риба, и които не отстъпват по усет и външен тип на най-хубавите международни образци.

Неделчо Хазърбасанов приключва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ", компетентност снимка през 2012. За малко работи като фоторепортер към българско електронно издание, само че това оставя дълготраен отпечатък върху фотографския му метод. Непринудеността и динамиката  на репортажния метод бележи всички негови планове, без значение дали снима хора, събития, кино продукции или природа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР