По повод Международния ден за борба с насилието над жени

...
По повод Международния ден за борба с насилието над жени
Коментари Харесай

Тази вечер във Варна: Протест срещу насилието над жени

По мотив Международния ден за битка с насилието над дами жители провеждат солидарна акция във Варна. Тя ще се организира довечера на пл. Независимост (до Шадраваните) в 18:00 ч. Събитието е с поддръжката на клуб “Не си сама ” и приканва “Да спрем насилието над дами ”, написа Moreto.net.

От началото на годината в страната са убити 28 дами, напомнят уредниците. Деянията са осъществени от техни някогашни или сегашни партньори/съпрузи или от техен непосредствен. Починали са и три деца, убити от своите татковци. 

„ Ние желаеме да сложим завършек на това, да дадем публичност, да не стопираме да приказваме и да действаме преди да е прекомерно късно. Защото насилието над дами, било то домашно, полово или психическо, не е фамилен проблем, той е публичен. Поради тази причина обществото би трябвало да е внимателно към признаците на принуждение. Необходими са законодателни промени и предварителна защита. Информационни акции както в учебните заведения, по този начин и измежду хората, които упражняват публични специалности. “

Организаторите допълват още, че с поддръжката желаят да покажат, че жертвите не са сами.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР