По повод Международния ден на танца 29 април Държавна опера-Стара

...
По повод Международния ден на танца 29 април Държавна опера-Стара
Коментари Харесай

В Световния ден на танца артисти играят на Античния театър в Стара Загора

По мотив Международния ден на танца 29 април Държавна опера-Стара Загора се включи в предизвикването Йерусалема Денс Чалендж. 300 души, целият колектив на културния институт танцуваха в центъра на града.

В продължение на 2 седмици целият колектив на операта по обособени звена администрация, хор, оркестър, балет, солисти, механически служби репетира танца, управителен от балетистите Александър Марков и Калин Любенов. В изискванията на пандемията една ария болести хиляди консуматори на обществените мрежи.

Южноафриканският шлагер " Jerusalema " въодушеви мнозина и се трансформира в едно от най-интересните провокации през годината. Хиляди хора танцуват на звуците, а клиповете се трансфораха в същински възторг. Песента на южноафриканския диджей се появява в края на предходната година и единствено за няколко месеца превзема света и заразява всички с ритъма си.

Хитът печели международна популярност и е гледан над 185 милиона пъти в YouTube. По-късно песента се трансформира и в световно танцово предизвикателство. През февруари тази година анголска танцова натрупа сътвори видео, което демонстрира танцови придвижвания към песента. Видеоклиповете с предизвикването носят обръщение за вяра. Хора от всевъзможни националности и специалности се включват в ритмичните придвижвания.

Предизвикателството е известно като повсеместен химн на единството, образец за това по какъв начин танцът сплотява в тези времена даже и с маска на лицето.

Текст: Иван Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР