По повод Международния ден на моряка – 25 юни, във

...
По повод Международния ден на моряка – 25 юни, във
Коментари Харесай

Във Военноморския музей бе открита изложбата Морски карикатури

 По мотив Международния ден на моряка – 25 юни, във Военноморския музей бе открита изложбата " Морски карикатури ", която демонстрира занимателната страна на моряшкия живот през погледа на 25 художници от 18 страни от Европа и Азия.

Темите на творбите, рисувани в последните 40 години, са всемирен. Някои от тях слагат настоящи и през днешния ден въпроси, да вземем за пример за ориста на детето с разграничени родители, която е пресъздадена в рисунката " По житейските талази “ на Илия Липавцов от 1977 година, а други ни разсмиват, изпълнени с възприятие за комизъм. В унисон с интернет епохата е компютърната графика на Андрей Рижов от Русия, която демонстрира по какъв начин изхвърлените от вълните бутилки не са координати на богатство, а просто " спам “. Повечето от карикатурите са озаглавени " Без думи “, което е спомагателна провокация да се замислим за полезностите в живота.

Изложбата " Морски карикатури “ с произведения от фонда на Дома на хумора и сатирата в Габрово, може да бъде забелязана във Военноморския музей до 2 август 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР