По повод международния ден на жените и момичетата в науката

...
По повод международния ден на жените и момичетата в науката
Коментари Харесай

Ето така трябва да се почитат българските жени и момичета

По мотив интернационалния ден на дамите и девойките в науката възпитаници от 1. СУ „ Пенчо П. Славейков “ в гр. София показаха изтъкнати българки, съдействали за развиването на науката и научните проучвания на национално и международно равнище. Младежите споделиха своите разработки с възпитаници от пет страни, с които са сътрудници по програмата Еразъм+.

Идеята на срещата е подчинена на главните цели на отбелязването на деня, а точно да се насочи публичното внимание към приноса дамите в науката и да се насърчат всички дамите и девойките да се развиват и да бъде зачетен приносът на техните достижения. От началото на XXI век интернационалната общественост работи интензивно в тази посока.

 Ето по този начин би трябвало да се почитат българските дами и девойки

 Ето по този начин би трябвало да се почитат българските дами и девойки

Инициатор на срещата беше учебно заведение от Литва. Всички обогатиха своите познания, научиха повече за изтъкнати учени и естествоизпитатели и си дадоха обещание дружно да продължат проучванията си в тази посока. Това е отлична опция за разширение и задълбочаване на знанията и общата просвета на младежите, включени в плана.

А вие знаете ли кои са нашите най-значими научни достижения, направени от дами и девойки?

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР