По повод Международния ден на детската книга НЧ Хр. Ботев-1928г.

...
По повод Международния ден на детската книга НЧ Хр. Ботев-1928г.
Коментари Харесай

Приказка за Деня на детската книга създават малчуганите на Ботево

По мотив Международния ден на детската книга НЧ „ Хр. Ботев-1928г. ” и ОУ „ Христо Ботев ”, село Ботево организира самодейност „ Приказка измислена и разказана от децата на ОУ Христо Ботев ”.
Тя е част от локалните начинания, с които читалищата на територията на община „ Тунджа “ се включват в празничните прояви, отдадени на Деня на Общината – 22 април.

Приказката бесъздадена благодарение на „ Rory’s Story Cubes ” - Приказните кубчета на Рори, на които от всяка страна има случайно изображение. Всяко дете трябваше да хвърля три кубчета и с изображенията, които му се паднат, да стартира приказката, а всяко последващо дете да продължи историята с ново мятане на други три кубчета.

Децата бяха предизвикани да проявят въображение и креативност и да измислят част от историята. Не бе по никакъв начин елементарно да се напаснат другите изображения с предходните, само че децата бяха изобретателни и съумяха. За тях бе предизвикателство и развлечение да напишат приказка по този метод и бе ново преживяване, изпълнено със занимателни моменти и доста смях.

Празникът завърши с лакомства и обещания приказката да продължи, като един път седмично ще се събират, с цел да прибавят нови завършения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР