По повод материал, излъчен в централната емисия на bTV в

...
По повод материал, излъчен в централната емисия на bTV в
Коментари Харесай

Право на отговор на СГП по повод репортаж на bTV за шесторното убийство в Нови Искър


По мотив материал, излъчен в централната емисия на bTV в понеделник, в който ви разказахме за решение на съда прокуратурата да заплати обезщетение на майката на една от жертвите на, Софийската градска прокуратура изиска право на отговор.

В него се показва следното:
Право на отговор на СГП
Снимка: bTV


„ Прокурорът от Софийска градска прокуратура е подхванал всички законови дейности във връзка осъществяване на присъдата, постановил е оповестяване на наказания за общодържавно търсене и е издал европейска заповед за арест “.
Право на отговор на СГП
Снимка: bTV

„ Съгласно член 8 от Закона за Министерство на вътрешните работи и Инструкцията за реда и организацията за реализиране на издирвателна активност, активността по търсене на лица, които са се отклонили от изтърпяване на наказване, се явява оперативна активност, към която Прокуратурата няма законови пълномощия и отношение “.
Право на отговор на СГП
Снимка: bTV

„ Българското законодателство не вменява на Прокуратурата оперативно-издирвателни действия и действия по фактическо задържане и конвоиране на наказаните до местата за отнемане от независимост, с цел да се излагат изказвания в общественото пространство, че прокурорът не е извършил служебните си отговорности “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР