По повод годишнината от убийството - вече девет години, ФрогНюз

...
По повод годишнината от убийството - вече девет години, ФрогНюз
Коментари Харесай

Преди девет години Немцов бе убит в Москва. Какво би каза той за ...

По мотив годишнината от убийството - към този момент девет години, ФрогНюз публикуваме някои от антивоенните изказвания на политика, събрани от.

 

" Подкрепям ви, тъй като триумфът на Украйна е късмет за Русия "

 

4 юли 2014 година Интервю на украинския публицист Дмитрий Гордон

Ние сме две огромни славянски страни. Ако една от нас - Украйна - успее да стане европейска, това ще бъде фар, пътеводна звезда за нас, живеещите в Русия. Ще можем да кажем [на властите]: " Омръзна ни от вас и от вашата мизерна корумпирана византийщина. От вашите стоманени пердета, от вашата експанзия, от вашата ненавист към всичко живо ".

" Нямаме право да се държим по този метод "

 

15 март 2014 година Реч на многохилядния антивоенен протест " Марш на мира " в Москва

През целия път ме питат: за какво дойдохте на този марш? Защото съм родолюбец на страната си, тъй като съм срещу войната. Не желая товар 200 (поцинковани ковчези в убити бойци, бел. ред) да идва при нас, тук, в Москва, Ярославъл, Нижни Новгород. Не желая нашите майки, съпруги и деца да плачат. Смятам, че нямаме право да се държим по този метод против другарска страна. Това е измама, това е безочливост. И най-важното, това е в ущърб на Русия.

 

(...)

 

Трябва да кажем " не " на войната. Трябва да кажем стига с тази полуда. Трябва да кажем: Русия и Украйна - без Путин. Слава на Русия! Слава на Украйна!

" Вие се биете и умирате за тях, а не за Русия "

 

29 август 2014 година Обръщение към съветските военни

Във всеки един миг може да бъдете изпратени - а някои към този момент са изпратени - да се биете с Украйна. Путин, като висш главнокомандващ, чудесно знае, че присъединяване на въоръжените сили в боевете в Източна Украйна е нелегално. Той няма мандат за война, няма позволение от Съвета на федерацията да употребява въоръжените сили в чужбина.

 

Ето за какво вие воювате без отличителни знаци, идентификационните ви знаци са размазани по бойните ви машини. Ето за какво той лъже, че сте се изгубили, откакто сте се озовали в Луганска и Донецка област. Ето за какво вашите приятели от 76-а въздушнодесантна дивизия Леонид Кичаткин и Александър Осипов са скрито заровени в Псковското гробище, а роднините им се опасяват, че в случай че кажат истината, ще останат без компенсации.

Точно тъй като присъединяване ви във войната е нелегално, вие и вашите родственици сте безсилни. Путин и командирите ви всеки миг ще се отрекат от вас, ще кажат, че не са ви изпращали на война, а роднините ви в никакъв случай няма да схванат истината, в случай че нещо се случи с вас.

 

Вие сте положили клетва да защитавате родината си от врагове, а не да воювате с братския православен украински народ. Войната с Украйна е закононарушение, за което няма отминалост. Тази война е в ръцете на враговете на Русия. Това не е вашата война. Това не е и нашата война. Това е войната на Путин за неговата власт и пари. Това е война на неговите сътрудници милиардери.

 

Не забравяйте, че вие се биете и умирате за тях, а не за Русия.








" Всички уредници на войната в Украйна би трябвало да дават отговор за закононарушенията си "

 

12 декември 2014 година Борис Немцов взе участие в правенето и подписва тази резолюция на общоруския " Марш на мира "

Ние, жителите на Русия, патриотите на нашата татковина, уважавайки демократичните полезности, залегнали в нашата Конституция, считаме незаконната експанзия, осъществена от политическото управление против прилежаща суверенна страна, за неприемлива и пагубна за нашата страна и нейния народ.

 

Ние настояваме:

 

Спрете нападателната случка: изтеглете съветските войски от територията на Украйна и прекратете пропагандата, материалната и военната поддръжка за сепаратистите в югоизточната част на Украйна;

Да проведете наказателно следствие на противозаконното принуждаване от страна на съветските управляващи на съветски военнослужещи да вземат участие в бойни интервенции в Югоизточна Украйна, вследствие на което доста от тях бяха тежко ранени или даже убити;

Да се прекратят лъжите и пропагандната нервност по федералните телевизионни канали, да се спре с издевателството и преследването на жителите, които обществено осъждат експанзията в Украйна и анексирането на Крим, да им се даде опция свободно да показват и пазят своята позиция в медиите;

Да спре приемането и анулацията на към този момент признатите така наречен антисанкции, които доведоха до внезапно повишение на цените на храните и ограничиха правото на избор на жителите за потребление;

 

Да спрат комерсиалната и газовата война против Украйна.

 

(...)

 

Сигурни сме, че всички уредници на войната в Украйна би трябвало да дават отговор за закононарушенията си пред национални и интернационалните съдилища.

" Това не е война сред Русия и Украйна. Аз съм срещу такова определение. Това е войната на Путин "

 

3 септември 2014 година Интервю за Радио " Свобода "

Защо съм срещу войната с Украйна? Не желая хората да умират. Не желая руснаците да умират, не желая украинците да умират. Не желая да има бежанци, а техният брой наближава един милион. Те не са единствено в Ростов или Кубан. Те са в Ярославска област и в Москва.

 

Смятам, че войната на Путин против Украйна е най-голямото закононарушение. Искам незабавно да кажа: това не е война сред Русия и Украйна. Аз съм срещу сходно определение. Това е войната на Путин. Абсолютно цинична, лъжлива, кървава и братоубийствена. Срещу братския народ на Украйна.

 

Ясно е и за какво той води война. Всички дейности, които той прави както в страната, по този начин и отвън нея, са ориентирани към реализирането на една цел - да резервира властта непременно. Сега за цялостен живот. Той извърши закононарушение, като изпрати там постоянни елементи.

 

(...)

 

Това е закононарушение, за което няма отминалост.

" Путин стартира безумна нападателна политика на война "

 

27 февруари 2015 година Последното предаване - за проектите за осъществяване на антикризисно шествие - по " Ехото на Москва " три часа и половина преди убийството

Политическите ни претенции са основни: това е незабавното преустановяване на войната с Украйна. Най-важната причина за рецесията е, че Путин стартира безумна, нападателна, смъртоносна за страната ни и за доста жители политика на война с Украйна. Присъствието на съветски войски там е документирано.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР