По повод думите си отпреди няколко дни, че Румен Радев

...
По повод думите си отпреди няколко дни, че Румен Радев
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Войната с Радев започна, когато сглобката разбра, че той няма да е част от нея

По мотив думите си отпреди няколко дни, че Румен Радев е имал предложения да стане част от " сглобката " Илияна Йотова съобщи: “Голямата борба и войната с президентската институция стана тогава, когато схванаха, че президентът Румен Радев няма да стане част от тази " сглобка " ”.

" Безспорно, че няма по какъв начин да желаят самичък да се включи. Това е президентът - президентът на страната. Не толкоз и от обособени министри, въпреки че съм чувала за такива оферти, а по-скоро за това да припознае решенията на " сглобката ", добави тя.

" Ако президентът беше се заел с настоящата власт, той евентуално би имал по-лесен втори мандат от всички предходни президенти. Обаче, това не е пътят, определен от нашия президент, "

Според нея българските жители виждат в Румен Радев освен вяра, само че и опция, желана пред настоящата политическа " сглобка ". Йотова осъди политическите партии, които дават обещание едно, само че постъпват назад.

" Няма потребност да написа Трети март на нашата постройка, тъй като Трети март, за разлика от други български празници, е в сърцата ни ", разяснява вицепрезидентът. Повод за думите ѝ е коментарът на ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който сподели по-рано тази седмица, че „ прави усещане, че президентството се е трансформирало в централа на партия “. „ Хубаво е да сменим табелата, тъй като няма смисъл към този момент да написа президентство. На табелката би трябвало да написа политическа партия „ Трети март “, сподели Пеевски.

Относно рецензиите на президентството, Йотова отхвърли обвиняванията в политически инженеринг и подкупи за назначения, казвайки, че в никакъв случай не е видяла нещо сходно в президентската институция. Тя също по този начин отхвърли опцията за импийчмънт на президента, потвърждавайки, че задачата не е да го съдят, а да се омаскари президентът.

Йотова разяснява предлагането за даване на 50 милиарда евро помощ за Украйна, изтъквайки, че част от тях са безплатна помощ, а друга част е под формата на заеми. Относно присъединението на България към Шенген, тя изрази подозрения, че това ще стане през настоящата година, като акцентира значимостта от битка за поддръжка на достоверни политически сили в Европа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР