По повод 53-тата си годишнина, която се навършва на 1

...
По повод 53-тата си годишнина, която се навършва на 1
Коментари Харесай

Общински институт „Старинен Пловдив“ посреща 53-тата си годишнина с нова графична идентичност

По мотив 53-тата си годишнина, която се навършва на 1 април, Общински институт „ Старинен Пловдив “ показва нова графична еднаквост, плод на съдействието сред Института и АМТИИ „ проф. Асен Диамандиев “ Пловдив.

В резултат от ползотворното дългогодишно партньорство сред двете институции, се образува екип от експерти, който се концентрира върху основаването на непокътнат знак, визуализиращ връзката на Пловдив с паметта и вечността.

Знакът съставлява стилизирана писмен знак П, вписана в квадрат. Буквеното изображение е отворено в основата си и основава асоциация за портал или врата, а в горната си част е стилизирана стела. Четвъртитата геометрична форма символизира градежа, а леърите на буквата кодират три съществени понятия – Пловдив, Памет и Портал. Паметта е стелата, а порталът е преход към духовното пространство на предците ни.

Шрифтът /авторско начертание на Futura/ е по план на художника доцент Дечко Дечев. Избран е поради актуалното си звучене и добавя графичния облик в хармонична целокупност.

Проектът е осъществен от екип в състав: доцент доктор. Елена Кантарева-Дечева и Калина Илиева от страна на ОИ „ Старинен Пловдив “ и доцент доктор Александър Гьошев и проф. доктор Галина Лардева-Минкова от страна на АМТИИ „ проф. Асен Диамандиев “ Пловдив.

Новата графична еднаквост, осъществена от одобрени на национално и интернационално равнище експерти, цели освен основаването на нов непокътнат знак, само че и слага акцент върху доста значими послания и съставни елементи, изграждащи актуалния образ на Общински институт „ Старинен Пловдив “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР