По повод 3 декември - Международен ден на хората с

...
По повод 3 декември - Международен ден на хората с
Коментари Харесай

Кметът на община Хасково с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

По мотив 3 декември - Международен ден на хората с увреждания кметът на община Хасково Станислав Дечев поздрави членовете на обществените съюзи и центрове, които дават услуги за хората в неравностойно състояние.

„ Международният ден на хората с увреждания задължава обществото ни в своите грижи и внимание да сложи акцент върху индивида, неговата характерност и персонално достолепие, а не върху увреждането му. Това е европейският модел на политика към и за хората с увреждания, който община Хасково следва “, споделя в обръщението си градоначалникът.

„ Знам, че Вие сте изправени пред доста компликации, само че убеждавам Ви, община Хасково работи за основаване на условия, които да облекчат всекидневието Ви. През 2020 година всички ние се изправихме пред една непреживявана до в този момент #пандемия. В тези сложни дни Вие ни показвате, че всяко тежко предизвикателство се преодолява с неотстъпчивост, мъдрост и дисциплинираност. Благодаря Ви сърдечно! Желая Ви на първо място здраве, религия в положителното и мощ! “, съобщи още Дечев.

Поздравителният адрес от кмета Станислав Дечев беше изпратен до Сдружение “Клуб на инвалидите с физически увреждания “, Районна организация на глухите- Хасково, Сдружение „ Клуб за рехабилитация и обществена интеграция на лица с повредено зрение “, Сдружение „ Диабет 2012 “, Сдружение „ Съюз на диабетноболните “, Сдружение „ Българска Асоциация на хора с онкологични и други болести “, Дружество „ Военноинвалиди “, Дом за пълнолетни лица със сетивни нарушавания, Център за настаняване на деца и младежи с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца и младежи с увреждания „ Марина “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР