По повод 29 юни – Национален ден на безопасността на

...
По повод 29 юни – Национален ден на безопасността на
Коментари Харесай

Стартира кампанията Животът е с предимство в София днес

По мотив 29 юни – Национален ден на сигурността на придвижването, и като част от план , Столичната организация на Българския Червен кръст провежда празник навън. Целта е да се сложи необятен обществен акцент върху систематични и ефикасни дейности за повишение равнището на сигурността на придвижването по пътищата и опазването на здравето и живота на учениците от София. Събитието „ Животът е с преимущество “ е осведомителна акция, напълно създадена от доброволците на Столичната организация на БЧК, и включва рекламни материали, викторина с въпроси и разнообразни игри за деца на тематика пътна сигурност и други Предвидена е забавна проява от доброволци на Младежкия спешен екип /МАЕ-София/ на техники по оказване на първа долекарска помощ на потърпевши при пътнотранспортен случай със симулация на конфликт сред автомобил, велосипедист и пешеходец.

Проектът „ Животът е с преимущество ” е финансиран по Програма на Съвета по сигурност на придвижването на децата в София СБДДС и цели да способства за повишение познанията по сигурността на придвижването на учениците от столичните учебни заведения като най-рискови групи за пътнотранспортни катастрофи. Чрез поредност от интерактивни действия, предоставящи познания и умения за сигурността на придвижването на база полемики на младежите-обучители с учениците, както и запознаването им с техники за оказване на помощ при случай, работни ателиета, осведомителна акция и посредством методите „ Учене посредством игра “ (за по-малката възрастова група) и „ Връстници образоват връстници “ (за по-големите ученици) се цели и насърчаване на умения за безвредно държание на пътя, нулева приемливост към използването на алкохол и наркотични субстанции и експанзията на пътя.
 Агресия на пътя в Добрич: Шофьор е в ареста, различен - в болница (ВИДЕО) Агресия на пътя в Добрич: Шофьор е в ареста, различен - в болница (ВИДЕО)
След експанзия на пътя в Добрич водач е в болница, а различен в ареста с мярка за непрекъснато задържане, която може да бъде обжалвана. Агресор...

Събитието ще се състои през днешния ден, 29-ти юни, от 16:30 ч. до 19:00 ч. в Княжевска градина при паметника на Съветската войска (от страната на бул. „ Цар Освободител “).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР