По повод 24-ти май, Ден на светите братя Кирил и

...
По повод 24-ти май, Ден на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки раздава помагало по българска история на eвродепутати по случай 24-ти май

По мотив 24-ти май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, евродепутати от разнообразни парламентарни групи в Европейския парламент ще получат като подарък британската версия на първото издание на най-новото образователно пособие по история „ Моята България “.

Това се случва по самодейност на българския представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки, който закупи от издателство „ Просвета “ 500 копия от помагалото за да запознае сътрудниците си от Брюксел с достоверната история на България, разказана в него.

Жестът от страна на българския евродепутат идва след смяната на името на празника 24-ти май, в резултат на което кирилицата към този момент се назовава българската писменост в европейските структури.

Джамбазки за самодейността:

„ Няма по-подходящ метод да бъде маркирана промяната на името на 24-ти май в Европейският парламент от това да срещна сътрудниците ми с същинската българска история, разказана от едни от най-уважаваните ни историци в „ Моята България “. Важно е да се познава същинската история и да не се разрешава на непознати държавни доктрини да се пробват да я подменят.

Благодаря на Фондация „ Българска памет” и в частност на нейния създател и ръководител доктор Милен Врабевски за патриотизма и за стоицизма, с които отстоява българските национални идеали и историческата истина.

Благодарение на дългогодишната работа на хора като него, през днешния ден можем да се похвалим с Деня на българската писменост, култура и просвета и славянската словесност, както и с хилядите екземпляри от „ Моята България “, дарени на учителите по история в цялата страна. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР