По повод 23-ти юни Международния ден на Олимпизма, учениците от

...
По повод 23-ти юни Международния ден на Олимпизма, учениците от
Коментари Харесай

Ученици от СУ „Христо Ясенов“ отбелязаха Международния олимпийски ден

По мотив 23-ти юни Международния ден на Олимпизма, учениците от СУ „ Христо Ясенов “ сътвориха прелестен състезателен празник.  

Началото на спортния празник бе даден в местността „Братската могила“, където се пресъздаде запалването на олимпийския огън и от където потегли щафета, в която се включиха възпитаници от 7 до 11 клас.

Първият факлоносец бе Любка Николаева Петрова- ученичка от 11.б клас, европейски първенец силов тест и вицесветовен първенец на спаринг.
Предаването на факлата стана в парка до автогарата, където я пое Николай Пламенов Петков- ученик на СУ „Хр.Ясенов“, притежател на Световната купа по Савате- френски бокс и състезател на годината за 2015г. на София област. Щафетата продължи към Историческия музей, където трети факлоносец бе Стоян Балов- играч по битка, притежател на международната купа в Колботън /Норвегия/ през 1985 година, спечелил сребро на летните олимпийски игри в Сеул през 1988г., сребърен медалист на европейското състезание през същата година, старши треньор на Националния тим по класическа битка. Щафетата приключи на централния площад с ритуално запалване на Олмпийския жертвеник, осъществявания на мажоретен състав на СУ „Хр.Ясенов“, проява на таекуондо и флашмоб от възпитаници на учебното заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР