По повод 2 юни – Ден на Ботев и загиналите

...
По повод 2 юни – Ден на Ботев и загиналите
Коментари Харесай

Бургас почита паметта на Ботев

По мотив 2 юни – Ден на Ботев и починалите за свободата на българския народ, Регионален исторически музей и Община Бургас провеждат среща с проф. доктор Пламен Павлов, който ще изнесе обществена лекция на тематика " Христо Ботев, историята и битката за независимост “. Събитието ще се състои на 31 май 2022 година в Културен център " Морско казино “, зала " Георги Баев “ от 17:00 часа.

Проф. доктор Пламен Павлов е откривател на живота и делото на Васил Левски и Христо Ботев, както и на други революционни дейци. Той е дълготраен учител в Историческия факултет на Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий “. Автор на монографии, студии и публикации, отдадени на Възраждането и Новата история на България.

На 2 юни, от 12.00 ч., пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк, в символ на респект и поклонение Община Бургас провежда заупокойна молитва и обред по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя, с цел да сведем глави пред великото дело на огромния бунтовник и всички герои, пожертвали живота си за свободата на България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР